» het
 dagelijks
 archief


»
het
huismannenpraatjes
archief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

uit het dagelijks*archief
vandagtotdag
mei 2003

donderdag 15
Uit de bocht
Ja maar.., sputterde de peuter, toen papa hem na zijn eerste middag bij een schoolvriendje spelen blij dacht te maken met het voorstel dat David natuurlijk ook wel eens een keertje bij ons komen spelen, ja maar, dan kan David zijn reesbaan toch niet meenemen!

woensdag 14
Een onsje
Gisteren nog was de man in vrouwenkoor bejubeld en bewonderd om zijn fulltime huismanschap. Maar dat was buiten de deur. Vandaag zou hij de kennis die hij al lang niet meer gezien had thuis op de koffie krijgen. In zijn eigen huiskamer, in zijn eigen keuken. En de man besefte dat wanneer hij dit succes ook maar een beetje wilde prolongeren, hij beter als de bliksem wat achterstallig onderhoud weg kon werken. Dus toen de kennis die hij al lang niet meer gezien had een half uurtje van tevoren afbelde, zat de man in een keurig opgeruimd en afgenomen huis met zijn ziel onder zijn arm. Gelukkig had hij bonbons gekocht.

dinsdag 13
Kransje
Vanochtend was de man, met zijn peuter, die hij speciaal voor de gelegenheid had meegenomen en die zich speciaal voor de gelegenheid voorbeeldig op zijn schattig jongetjest gedroeg, de enige man op een verjaardagsfeestje waar hij, behalve de jarige zelf, niemand kende. En waar, toen hij door de jarige zelf als fulltime huisvader bij de dames werd aangekondigd, een bijna vertederd veelstemmig gejubel opklonk. 
En daar doe je het toch wel allemaal voor.

maandag 12
Eerste dag weer
Zo, de vakantie zit er op. Papa komt, na weer hun eerste dagje school, met twee diep in slaap half uit hun fietsstoeltjes tegen hem aan hangende jongetjes gelukkig nog nét voor de bui thuis.

donderdag 8
Zijn en hebben
Vanwege moederdag waren de man en zijn vrouw naar de film, vanavond. Een franse film die, door haar onderwerp, het onderwijs, een enorme aantrekkingskracht uitoefende op onderwijzers en onderwijzeressen. Juffen en meesters. De zaal zat er vol mee. Tot de nok, kunnen we wel zeggen. En zelden had de man zo'n luidruchtig en hersenloos overal doorheen kakelend publiek getroffen als juist vanavond. Gelukkig was de film in staat zijn alweer enthousiast opborrelende ergernis te sussen.

dinsdag 6
Lekker spelen
Vanwege de maar voortdurende vakantie had zijn vrouw vandaag een gezinsuitstapje naar de speeltuin georganiseerd, en hadden zijn jongens de hele dag naar hartelust kunnen klimmen en klauteren, schommelen en zwaaien, zweven, glijen en draaien. Papa had de hele dag zijn uiterste best gedaan nou niet meteen overal het gevaar van in te zien, de bloedlippen en de schaafknieën, de builen hersenschuddingen armen uit de kom, de val- en verzuippartijen, en niet bij íeder trapje, íeder treetje, íeder stapje omhoog te roepen van pas op kijk uit hou je vast. En toen mama de auto na een heerlijke dag weer veilig en wel de straat in draaide, sliepen alledrie haar mannen als rozen, zó moe waren ze ervan geworden.

zaterdag 3
Appeltje
Het gezin was sinds gisteren weer volop op honk en de man had zich ver van tevoren alweer met zoveel onversneden enthousiasme op zijn zorgtaken geworpen dat hij zich afvroeg of hij toch niet méér huisman was dan hij wel wilde toegeven, misschien. Meer huisman dan het vaak nagejaagde iets anders in elk geval. Dat was dan wel iets om te onthouden, dacht de man, voor slechtere tijden.

©2003JosvanVenrooij