het bewijs
weblog van een huisvader
......................

 


uit het dagelijks archief:
juli 2004

 

 

 

 

 

 

 

maandag 19
Hoezo?
Als een doorgewinterd carrirezwijn had de man de afgelopen dagen alleen nog maar tijd en oog voor zijn werk, zijn opdrachten. Was het al af? En was het wel goed genoeg? Kon het niet nog net ietsjes beter? En omdat zijn gezin wl op vakantie was, had hij daar ook ruim de tijd voor. Toch beviel het hem natuurlijk ook weer niet helemaal. Hij bleef tenslotte de man, dus een beetje zielig en alleen voelde hij zich wel. En wat hem ook niet lekker zat, was dat hij zich waarachtig als een verstokte vrijgezel ging gedragen, een heuse workaholicus. De afwas, de was, de ontbijtboel op tafel, hij liet het allemaal staan. Gezond werd er
niet meer gegeten, boodschappen niet meer gedaan. Dus dat moest weer eens allemaal anders. Vandaar dat de man, het huis aan kant, het werk even met rust, vanavond maar weer gewoon voor zichzelf had gekookt. En lekker ook nog, dat had hij wel verdiend tenslotte. Maar terwijl hij meteen het bijbehorende afwasje stond te doen, vroeg de man zich ook wel weer af wat hij hier nou toch in godsnaam stond te bewijzen? En aan wie? En waarom?

zondag 18
Gaan we weer
Voor de derde keer in twee weken vakantietijd stond de man vanavond zijn gezin de straat uit te zwaaien. Dag jongens, veel plezier! Zonder hem een paar daagjes er op uit. Omdat hj dus moest werken. Aan zijn opdrachten. Ja, het was snel gegaan. De man vroeg zich wel een beetje sip af of dt nou ook echt helemaal de bedoeling was. Misschien wel niet, dacht hij eerlijk gezegd. En vaag nam hij zich maar weer eens voor dat het allemaal helemaal anders moest. Het zou hem benieuwen.


2004JosvanVenrooij