het bewijs
weblog van een huisvader
......................

 


uit het dagelijks archief:
augustus 2004

 

 

 

 

 

 

 

dinsdag 31
Nog 96 nachtjes
Met mijn puberdochter, die al net zo'n kniesoor dreigt te worden als ik zelf ben, had ik een weddenschap afgesloten wanneer de pepernoten dit jaar voor het eerst in de winkel zouden liggen. Eind september, dacht zij. Eerder, wist ik wel zeker. Goed, pepernoten heb ik dan nog wel niet gezien, maar vandaag heeft Sintertoys op de school van mijn jongens, en ik neem aan niet alleen daar, aan alle kinderen een grote, glimmende, 220 pagina's dikke speelgoedgids uitgedeeld. Dus ik heb gewonnen, vind ik. Hoera. Maar niet heus.

maandag 30
Opklaringen
Je mag het niet hardop zeggen, zulke dingen, maar het lijkt erop dat het puberhumeur van mijn dochter er iets op vooruit is gegaan, nu zij de bank weer af en toe moet verlaten om naar school te gaan.

woensdag 25
Nachtkusje
Elke avond, voor het slapen gaan, loopt papa nog even bij zijn jongens aan. Even rustig kijken hoe mooi ze ook alweer zijn. Even toestoppen, dekbedje recht. Een kusje, een aai over de bol. Dag lieve jongen, slaap lekker, twee keer. En vanavond had papa geluk. Zijn oudste jongen, zo groot al maar ook nog zo klein, sloeg zijn arm om papa's nek en mompelde in halfslaap: welterusten, lieve papa. En gaf een kusje terug. Met een brede grijns en een warm gevoel kroop lieve papa, weer even tevreden, onder zijn eigen wol.

dinsdag 24
:(
Het was hem vreemd te moede, de laatste dagen. Eigenlijk als het weer. Want hoewel hij aan de zinloosheid van de afwas wel gewoon was, moest hij er vanochtend opeens een traantje bij wegpinken. Met gepaste zorg zag de man de komende seizoenen tegemoet.

maandag 23
Weer
Halfslachtig probeerde de man de draad van een paar weken geleden weer op te pakken. Besluiteloos, en zonder al te veel puf, drentelde hij heen en weer, in de hoop dat er vanzelf wel weer wat lijn in zou komen. Maar de tijd glipte hem genadeloos door de vingers, zijn goede voornemens waren machteloze sneeuw in de zon.

zondag 1
Ziens
Wegens vakantie gesloten
tot 16 augustus.


2004JosvanVenrooij